fbpx

23/11/2018

Say no to crap

Vastuullinen elämä

Destiny’s Childin innoittamana, say no, no, no, no, no to crap!

Monissa yrityksissä ajatellaan, että jos ei ole mukana black fridayssa, ei ole mitään ja menettää niin ja niin paljon myyntejä. Se voi olla ihan totta! Kuitenkin kun ja jos yritys haluaa vähänkin olla vastuullinen ja vielä viestiä siitä, on tehtävä valintoja, jotka ovat kestävän kehityksen mukaisia. Mitä jos viikonlopun ajan mainonnassa lukisikin näin: Meillä ei ole tarjouksia, vaan lahjoituksia luonnon hyväksi? Vaikka 10 % myynneistä ilmastotyölle / vähävaraisten perheiden tukemiseen / eläinten suojeluun.

Näin tekevät viikonloppuna monet tuotteitaan myyvät pienyrittäjät ja myös muutama isompi yritys, siitä hatunnosto heille! Halvalla on hintansa ja tällä viikolla jatkuva ärsyke alennusten muodossa kannustaa vain impulsiiviseen ostamiseen. Esimerkiksi vaateteollisuuden varjopuolista voit lukea lisää tästä.

Black fridayna monen yrityksen olisi helppo kompensoida alansa aiheuttamia haittoja ja viestiä siitä avoimesti. Teollisuuteen ja koko yhteiskunnan tulevaisuuteen vaikuttaa se, miten yritykset asennoituvat kestävään kehitykseen. Ilmastonmuutos, luonnonvarojen hupeneminen, väestönkasvu ja ylikulutus kun vaikuttavat myös yritysten toimintaan. Oikein ymmärrettynä kestävä kehitys ja vastuullisuus on yrityksen vahvuus, joka tuo kilpailuetua. Siksi kestävään kehitykseen kannattaakin yrityksen lähteä jo pelkästään liiketoiminnan edistämisen kannalta. Kuluttajana puolestaan, silloin kun on ostettava, kannattaa mahdollisuuksien mukaan valita vastuullisesti. Stop buying crap, and companies will stop making crap!

 

ADD A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vietän ÄOM- päivää. Nuo Black Fridayn tuotteet tulee kirppareille myyntiin tämän viikon aikana, näin olen huomannut.

“Stop buying crap, and companies will stop making crap” – niin totta :)

Minusta on hyvä, että vastuullisuudesta ja ylikulutuksesta puhutaan. Jokaisen olisi hyvä harkita ennen ostamista.

Joo niinpä, mitä enemmän siitä puhutaan, niin sitä enemmän niihin asioihin kiinnitetään huomiota arjessa ja yrityksissä. Tuntuu että enemmissä määrin ihmiset harkitsevat ja pohtivat kulutuskäyttäytymistään ja sen vaikutuksia.

Kävin Tokmannilla ja myönnän, että ostin tavaraa. Ostin kuitenkin vain sellaisia, mitä tarvitsin, mm. nenäliinoja ja uuden hammasharjan.

Joo, eihän siitä siis mitään tulisi, jos ihmiset lopettaisivat ostamisen! Esimerkiksi lapsiperheen hankintoihin nyt on varmasti hyvät alennuspäivät. Jotkut tosiaan viettävät tänään Älä osta mitään -päivää, joka on on varmasti hyvä ajatus ja vastaisku black fridaylle, mutta kyllä mäkin tästä kauppaan vielä joudun :)

Aika monissa paikoissa on noitakin ilmoituksia näkynyt :)

Se onkin ollut ilahduttavaa, että tänään niitä on näkynyt jo enempi!