info.sweetcreativestudio@gmail.com
Helsinki, Finland

SAY NO TO CRAP

Destiny’s Childin innoittamana, say no, no, no, no, no to crap!

Monissa yrityksissä ajatellaan, että jos ei ole mukana black fridayssa, ei ole mitään ja menettää niin ja niin paljon myyntejä. Se voi olla ihan totta! Kuitenkin kun ja jos yritys haluaa vähänkin olla vastuullinen ja vielä viestiä siitä, on tehtävä valintoja, jotka ovat kestävän kehityksen mukaisia. Mitä jos viikonlopun ajan mainonnassa lukisikin näin: Meillä ei ole tarjouksia, vaan lahjoituksia luonnon hyväksi? Vaikka 10 % myynneistä ilmastotyölle / vähävaraisten perheiden tukemiseen / eläinten suojeluun.

Näin tekevät viikonloppuna monet tuotteitaan myyvät pienyrittäjät ja myös muutama isompi yritys, siitä hatunnosto heille! Halvalla on hintansa ja tällä viikolla jatkuva ärsyke alennusten muodossa kannustaa vain impulsiiviseen ostamiseen. Esimerkiksi vaateteollisuuden varjopuolista voit lukea lisää tästä.

Black fridayna monen yrityksen olisi helppo kompensoida alansa aiheuttamia haittoja ja viestiä siitä avoimesti. Teollisuuteen ja koko yhteiskunnan tulevaisuuteen vaikuttaa se, miten yritykset asennoituvat kestävään kehitykseen. Ilmastonmuutos, luonnonvarojen hupeneminen, väestönkasvu ja ylikulutus kun vaikuttavat myös yritysten toimintaan. Oikein ymmärrettynä kestävä kehitys ja vastuullisuus on yrityksen vahvuus, joka tuo kilpailuetua. Siksi kestävään kehitykseen kannattaakin yrityksen lähteä jo pelkästään liiketoiminnan edistämisen kannalta. Kuluttajana puolestaan, silloin kun on ostettava, kannattaa mahdollisuuksien mukaan valita vastuullisesti. Stop buying crap, and companies will stop making crap!

 

COMMENTS: 8

 • 23/11/2018

  Aika monissa paikoissa on noitakin ilmoituksia näkynyt :)

 • 23/11/2018

  Kävin Tokmannilla ja myönnän, että ostin tavaraa. Ostin kuitenkin vain sellaisia, mitä tarvitsin, mm. nenäliinoja ja uuden hammasharjan.

 • 24/11/2018

  Minusta on hyvä, että vastuullisuudesta ja ylikulutuksesta puhutaan. Jokaisen olisi hyvä harkita ennen ostamista.

 • 25/11/2018

  ”Stop buying crap, and companies will stop making crap” – niin totta :)

 • 27/11/2018

  Vietän ÄOM- päivää. Nuo Black Fridayn tuotteet tulee kirppareille myyntiin tämän viikon aikana, näin olen huomannut.

POST A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.